Ring til os på

47 17 90 88

Følg os på Facebook:

​Etablering af en flot grøn plæne

Efteråret og foråret er de bedste tidspunkter at anlægge græsplæne. Let sandede jorde forbedres med 3-6 cm tørvemuld og hårde lerede jorde med 4-6 cm sand, som fræses ned eller vendes med en spade. Der gødes med ca. 5 kg Organisk Universel Plænegødning pr. 100 m2. Når gødningen er godt blandet med jorden, finplaneres plænen og arealet tromles. Det er nu tid til at så græs. Så græsfrøene jævnt og gerne i to retninger og i fugtig jord. Vi anbefaler ikke at vande den nysåede græsplæne, da dette vil kræve konstant vanding indtil plænen er fuldt etableret. Når græsset er 5-7 cm højt, klippes græsset første gang. Tidligst 6 uger efter såning kan der gødes med en god grundgødning, fx Organisk Universel Plænegødning, der har den fordel, at den ikke svider den flotte nye plæne.

Ved køb af græsfrø hos os, udlåner vi gratis både såmaskine og tromle. Materiellet lånes på 1/2-dags basis.

Vedligeholdelse af græsplænen

Riv din plæne godt og krads op i overfladen, hvor der er bare pletter. Der kan eftersås i de bare pletter. Så frøene og dæk efter med topdressing. Så også efter, hvor plænen er tynd. Husk at gøde med en god grundgødning – første gang i april og igen i juni-juli samt i august. Vi anbefaler organisk plænegødning, da den ikke svider græsset og har en langtidseffekt samt forbedre mikrolivet i jorden.

Vi har følgende græsfrø-produkter i vores sortiment:

Extra Green

Eksklusiv, lav og slidstærk turfgræs. Indeholder kun de bedste sorter af rødsvingel og engrapgræs. Græsset klarer tørke og vinterkulde bedre og har den god modstandskraft over for sygdomme. Vokser langsomt og behøver derfor ikke klipning så tit.

Villa Classic

Robust og slidstærk græs. En frøblanding, der etablerer sig meget hurtigt. Indeholder sorter af rødsvingel, engrapgræs og rajgræs. En robust græsplæne med god vinterhårdførhed og sikker etablering. Meget egnet til eftersåning.

Skygga

Græsfrøblanding, som specielt er sammensat for at kunne trives på skyggede arealer, fx under træer eller ved hæk. Perfekt til arealer, hvor græs ellers har svært ved at etablere sig pga. dårlige lysforhold.

Fritidshus

Specielt velegnet til tørre, magre og skyggede steder - dog ikke med meget slid. Smuk såvel klippet som uklippet. Kan sås sammen med blomstereng-frøblanding.

Åbningstider​
Marts

Man-fredag:​

9.00-17.30​

Lør, søn og helligdage​:

9.00-16.00

Foråret lader vente 

på sig !!

Skal du i byen eller pyntet lidt op der hjemme 

Så har vi friske buketter, stueblomster og søde forårsløg planter.

VI GLÆDER OS TIL AT BYDE DIG VELKOMMEN

​Kærlig hilsen

Have Henrik

og hans personale

​..................​

Vel mødt i dit havecenter

​Vi er blevet vurderet 4,7 ud af 5 stjerner på baggrund af 17 anmeldelser på Facebook.

Skrædderbakkens Havecenter - Skrædderbakken 4 - 3650 Ølstykke

​Tlf: 47 17 90 88 - kontakt@skraedderbakken.dk - CVR-nr: 32888615​