Ring til os på

47 17 90 88

Følg os på Facebook:

​Træer i haven tjener mange formål. Et smukt træ er en fryd for øjet og skaber miljø. Kronen yder livgivende skygge til både planter, dyr og mennesker i de solrige måneder. Det gælder om at finde lige det træ, der tilfredsstiller øjet og udfylder rummet i haven på bedste vis.

Nedenfor har vi udvalgt 18 populære og farverig træer, der vil pryde enhver have.

Lave træer - også til krukken

​​Broget benved

Et lille hårdført træ med gul- eller hvidbrogede stedsegrønne blade. Trives både i sol og skygge i almindelige humusrig havejord.

Velegnet i stenbedet og i krukker. Fås i flere stammehøjder.

Dværgmispel

Et lille stedsegrønt træ med hvide blomster i maj og senere smukke orangerøde frugter. Trives både i sol og halvskygge i almindelige havejord.

Velegnet i stenbedet og i havens krukker.

Fås i flere stammehøjder.

Dværg prydkirsebær 'Kojou-no-mai'

Langsomtvoksende, tætforgrenet træ med spinkle, krogede grene og små sartrosa blomster i april-maj. Placeres lyst i almindelig humusrig havejord. Velegnet i mindre bede og krukker.

Fås i flere stammehøjder.

Japansk pil 'Hakuro-nishiki'

Smuk lille pil med røde grene og hvidbrogede blade med lyserøde skudspidser. Trives i sol- halvskygge i almindelig havejord. Tåler ikke udtørring. Bør beskæres i det tidlige forår.

Velegnet i mindre bede og i havens krukker.

Fås i flere stammehøjder.

​Mellemhøje træer

Benved

2-3 m højt - ofte flerstammet - træ med små uanselige blomster og senere smukke, røde klokkeformede frugter. Flot rødt efterårsløv. Trives i sol-halvskygge i almindelig næringsrig havejord.

Blodblomme

Moderatvoksende træ, der i maj dækkes af hvidrosa blomster og herefter prydes af blodrøde blade. Trives i sol-halvskygge i almindelig næringsrig havejord.

Velegnet som solitærtræ og danner god kontrast til havens grønne flor.

Dværgsumpeg

Langsomtvoksende kugleformet eg med smukt grønt løv, der om efteråret spiller i røde, gule og brune farvenuancer. Placeres solrigt i sphagnumblandet jord.

Velegnet til den mindre have eller gårdhaven.

Hængende prydpære

Let, løvfældende træ op til 3-5 m højt med hængende spinkle grå grene og smalle, gråhvide og let dunede blade. Cremehvide blomster i halvskærme før løvspring. Trives i sol og halvskygge. Også kaldt 'Nordens Oliventræ'. Fås i flere stammehøjder.

Japansk prydkirsebær 'Royal burgundy'

Op til 4 m højt træ med vaseformet krone og smukke mørkerøde blade. Store, fyldte, lyserøde blomster i maj. Placeres solrigt i almindelig næringsrig havejord.

Velegnet i den mellemstore have.

Koreakornel

2-4 m højt træ med ægformede grønne blade og store smukke blomster i maj-juni. Fås med hvide og rosa blomster. Smukke høstfarver. Trives i sol-halvskygge på en lun vokseplads - gerne i sphagnumblandet jord.

Kugleahorn

Langsomtvoksende træ med tæt, bred, kugleformet krone og friskgrønt løv, der er rødligt i udspring. Tåler byklima særdeles godt og er meget vindhårdfør. Trives i sol-skygge i almindelig næringsrig havejord.​

Kuglekirsebær

Langsomtvoksende, fingrenet tæt krone med små mørkegrønne blade og renhvide blomster i maj. Placeres i sol-halvskygge i næringsrig, kalkholdig havejord - gerne i læ.

Fås i flere stammehøjder.

Paradisæble

Findes i mange sunde og hårdføre sorter. Et mellemhøjt træ med en overdådig blomstring i maj og flotte frugter i efteråret, hvoraf mange kan bruges i husholdningen. Får også flotte høstfarver.

Trives i sol og i almindelig næringsrig havejord.

​Høje træer

Blodbøg

Stort, middelvoksende og bredkronet træ med flotte mørkerøde blade. Smuk som kontrastplante. Trives i sol-skygge og i almindelig næringsrig havejord. Hårdført og smukt solitærtræ til store haver og parker.

Himalaya birk

Højt, slankt træ med kegleformet krone og skinnende hvid bark, der skaller af. Trives i sol-halvskygge og i almindelig næringsrig havejord. Vindhårdført og smukt træ med lysende gule høstfarver.

Røn 'Dodong'

Højt, flot træ med store, uligefinnede, friskgrønne blade og hvide blomster i halvskærme i maj. Senere orange-røde frugter, som er eftertragtet af havens fugle. Smukt orange-rød høstfarve. Trives i sol-halvskygge i almindelig næringsrig havejord.​

Tempeltræ / Ginkgo biloba

Slankt, moderatvoksende træ med sammensatte vifteformede blade, som er en slags nåle. Trives i sol-skygge i almindelig havejord. Tåler byluft godt og har en smuk gul høstfarve.

Velegnet i gårdhaven og i den mindre have.​

Åbningstider​
Marts

Man-fredag:​

9.00-17.30​

Lør, søn og helligdage​:

9.00-16.00

Foråret lader vente 

på sig !!

Skal du i byen eller pyntet lidt op der hjemme 

Så har vi friske buketter, stueblomster og søde forårsløg planter.

VI GLÆDER OS TIL AT BYDE DIG VELKOMMEN

​Kærlig hilsen

Have Henrik

og hans personale

​..................​

Vel mødt i dit havecenter

​Vi er blevet vurderet 4,7 ud af 5 stjerner på baggrund af 17 anmeldelser på Facebook.

Skrædderbakkens Havecenter - Skrædderbakken 4 - 3650 Ølstykke

​Tlf: 47 17 90 88 - kontakt@skraedderbakken.dk - CVR-nr: 32888615​