Ring til os på

47 17 90 88

Følg os på Facebook:

​Træer i haven tjener mange formål. Et smukt træ er en fryd for øjet og skaber miljø. Kronen yder livgivende skygge til både planter, dyr og mennesker i de solrige måneder. Det gælder om at finde lige det træ, der tilfredsstiller øjet og udfylder rummet i haven på bedste vis.

Nedenfor har vi udvalgt 18 populære og farverig træer, der vil pryde enhver have.

Lave træer - også til krukken

​​Broget benved

Et lille hårdført træ med gul- eller hvidbrogede stedsegrønne blade. Trives både i sol og skygge i almindelige humusrig havejord.

Velegnet i stenbedet og i krukker. Fås i flere stammehøjder.

Dværgmispel

Et lille stedsegrønt træ med hvide blomster i maj og senere smukke orangerøde frugter. Trives både i sol og halvskygge i almindelige havejord.

Velegnet i stenbedet og i havens krukker.

Fås i flere stammehøjder.

Dværg prydkirsebær 'Kojou-no-mai'

Langsomtvoksende, tætforgrenet træ med spinkle, krogede grene og små sartrosa blomster i april-maj. Placeres lyst i almindelig humusrig havejord. Velegnet i mindre bede og krukker.

Fås i flere stammehøjder.

Japansk pil 'Hakuro-nishiki'

Smuk lille pil med røde grene og hvidbrogede blade med lyserøde skudspidser. Trives i sol- halvskygge i almindelig havejord. Tåler ikke udtørring. Bør beskæres i det tidlige forår.

Velegnet i mindre bede og i havens krukker.

Fås i flere stammehøjder.

​Mellemhøje træer

Benved

2-3 m højt - ofte flerstammet - træ med små uanselige blomster og senere smukke, røde klokkeformede frugter. Flot rødt efterårsløv. Trives i sol-halvskygge i almindelig næringsrig havejord.

Blodblomme

Moderatvoksende træ, der i maj dækkes af hvidrosa blomster og herefter prydes af blodrøde blade. Trives i sol-halvskygge i almindelig næringsrig havejord.

Velegnet som solitærtræ og danner god kontrast til havens grønne flor.

Dværgsumpeg

Langsomtvoksende kugleformet eg med smukt grønt løv, der om efteråret spiller i røde, gule og brune farvenuancer. Placeres solrigt i sphagnumblandet jord.

Velegnet til den mindre have eller gårdhaven.

Hængende prydpære

Let, løvfældende træ op til 3-5 m højt med hængende spinkle grå grene og smalle, gråhvide og let dunede blade. Cremehvide blomster i halvskærme før løvspring. Trives i sol og halvskygge. Også kaldt 'Nordens Oliventræ'. Fås i flere stammehøjder.

Japansk prydkirsebær 'Royal burgundy'

Op til 4 m højt træ med vaseformet krone og smukke mørkerøde blade. Store, fyldte, lyserøde blomster i maj. Placeres solrigt i almindelig næringsrig havejord.

Velegnet i den mellemstore have.

Koreakornel

2-4 m højt træ med ægformede grønne blade og store smukke blomster i maj-juni. Fås med hvide og rosa blomster. Smukke høstfarver. Trives i sol-halvskygge på en lun vokseplads - gerne i sphagnumblandet jord.

Kugleahorn

Langsomtvoksende træ med tæt, bred, kugleformet krone og friskgrønt løv, der er rødligt i udspring. Tåler byklima særdeles godt og er meget vindhårdfør. Trives i sol-skygge i almindelig næringsrig havejord.​

Kuglekirsebær

Langsomtvoksende, fingrenet tæt krone med små mørkegrønne blade og renhvide blomster i maj. Placeres i sol-halvskygge i næringsrig, kalkholdig havejord - gerne i læ.

Fås i flere stammehøjder.

Paradisæble

Findes i mange sunde og hårdføre sorter. Et mellemhøjt træ med en overdådig blomstring i maj og flotte frugter i efteråret, hvoraf mange kan bruges i husholdningen. Får også flotte høstfarver.

Trives i sol og i almindelig næringsrig havejord.

​Høje træer

Blodbøg

Stort, middelvoksende og bredkronet træ med flotte mørkerøde blade. Smuk som kontrastplante. Trives i sol-skygge og i almindelig næringsrig havejord. Hårdført og smukt solitærtræ til store haver og parker.

Himalaya birk

Højt, slankt træ med kegleformet krone og skinnende hvid bark, der skaller af. Trives i sol-halvskygge og i almindelig næringsrig havejord. Vindhårdført og smukt træ med lysende gule høstfarver.

Røn 'Dodong'

Højt, flot træ med store, uligefinnede, friskgrønne blade og hvide blomster i halvskærme i maj. Senere orange-røde frugter, som er eftertragtet af havens fugle. Smukt orange-rød høstfarve. Trives i sol-halvskygge i almindelig næringsrig havejord.​

Tempeltræ / Ginkgo biloba

Slankt, moderatvoksende træ med sammensatte vifteformede blade, som er en slags nåle. Trives i sol-skygge i almindelig havejord. Tåler byluft godt og har en smuk gul høstfarve.

Velegnet i gårdhaven og i den mindre have.​

Åbningstider​
Oktober-november

Man-fredag:​

9,00-17,30​

Lørdag:

Søndag:

9,00-16,00​

9,00-16,00


Det er tid til at

plante HÆK

Liguster

80-120 cm - fra kr. 13,95 

Bøg

50-80 cm - fra kr. 9,95

80-120 cm - fra kr. 13,95

(fra 1. nov.)

Klik på WEBSHOP og se flere sorter og priser.

Vi fortsætter Succesen!

Vi holder ÅBENT

helt til JUL

Julestue fra 1. nov.

juledekorration1

Vi glæder os til at se dig

Kærlig hilsen

Have Henrik

og hans personale

​..................​

Vel mødt i dit havecenter

​Vi er blevet vurderet 4,7 ud af 5 stjerner på baggrund af 17 anmeldelser på Facebook.

Skrædderbakkens Havecenter - Skrædderbakken 4 - 3650 Ølstykke

​Tlf: 47 17 90 88 - kontakt@skraedderbakken.dk - CVR-nr: 32888615​